Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’in Meşhur Tatlısı: Tire Köfte Nasıl Yapılır?

Ege’nin nefis lezzetlerinden biri olan Tire köftesi, özellikle yöresel baharatları

Ege’nin nefis lezzetlerinden biri olan Tire köftesi, özellikle yöresel baharatları ve yumuşak dokusuyla dikkat çekiyor. Bu enfes lezzeti evinizde yapmak isterseniz, aşağıdaki tarifi uygulayarak sofranızı şenlendirebilirsiniz.

**Tire Köfte Malzemeleri**

**Köfte İçin:**
– 500 gram orta yağlı kıyma
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı kimyon
– 1 tatlı kaşığı kekik
– 1 çay kaşığı pulbiber
– 10 adet çöp şiş

**Üzerini Süslemek İçin:**
– 4 adet yeşil sivri biber
– 5 adet domates
– 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

**Tire Köfte Tarifi**

1. Köfte malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğurun ve bezelere ayırın.

2. Tezgaha streç film serip bir bezeyi elinizle uzunlamasına yuvarlayın. Ortasına çöp şişi bastırarak şekil verin.

3. Yanmaz yapışmaz bir tavada sıvı yağ kızdırın ve köfteleri orta ateşte kızarana kadar pişirin.

4. Pişen köfteleri tabağa alın ve çöp şişleri çıkarın.

5. Domatesleri yemeklik doğrayıp tavada pişirin ve tuz, kekik ekleyerek sos hazırlayın.

6. Ayrı bir tencerede sıvı yağ kızdırıp biberleri ve köfteleri kızartın.

7. Servis tabağına domates sosunu dökün, üzerine köfte ve biberleri yerleştirin. Yanına süzme yoğurt ve pide ekleyerek servis yapın.

Tire köftesi, keyifli sofralarınıza lezzet katacak bir seçenek olabilir. Yöresel lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan bu tarifi deneyerek sevdiklerinizi şaşırtabilir ve damaklarında eşsiz bir tat bırakabilirsiniz. Afiyet olsun!